Ny teknik för hemmet

Good advice in marketing

Om ni har bestämt er för att inte titta på era favoritfilmer på nätet utan istället vill ha en traditionell fysisk kopia av den film ni vill se så finns där idag alltid ett val. Ska man köpa sin film på en vanlig DVD skiva eller slå till med en Blu-ray disc? För att ni verkligen ska hänga med i svängarna så har vi satt ihop en artikel som förhoppningsvis kommer att hjälpa er en bit på vägen när ni försöker bestämma er för om ni vill köpa en Blu-ray disc eller DVD.

Det känns kanske konstigt att inse att Blu-ray spelaren snart har funnits på markanden i tio år. Efter att den lanserades 2007 så har den sakta men säkert börjat ta över från den traditionella DVD spelaren och egentligen så är det inte så konstigt. På en Blu-ray disc så finns där inte bara möjlighet att lagra mer data genom att använda sig av en blå laser som har en kortare våglängd, utan med en Blu-ray disc så kommer ni också att kunna se era filmer i bättre kvalité. Med en Blu-ray disc så kan ni räkna med en mer verklighetstrogen filmupplevelse då ni kommer att få en knivskarp bild och en betydligt bättre bildkvalité. När ni väljer en Blu-ray disc så kommer ni också att få bättre ljud på era filmer.

Ny teknik snart vardag

Självklart så kommer det finnas dem som håller kvar vid sin DVD samling och det är inget fel med det. Man har säkert verken tid eller råd att försöka byta ut sina DVD skivor till Blu-ray discs men man kan alltid börja någonstans. Om ni verkligen vill uppleva en speciell film med den högsta kvalitén och få allt extra material som finns så kan det vara en bra idé att köpa din film på Blu-ray istället för på DVD. Vissa filmer kommer att ha mer material på en Blu-ray disc som ni inte kommer hitta på samma DVD, så varför ska ni missa sådant extra material som ni vet att ni vill se?

Även om ni bestämmer er för att investera i en Blu-ray spelare så betyder inte det att ni behöver lägga ut en massa mer pengar på att alltid köpa era nya filmer på Blu-ray disc. Den stora fördelen med att köpa en ny Blu-ray spelare är att ni här kommer kunna spela DVD filmer precis lika bra som Blu-ray filmer. Därför så behöver ni inte oroa er för att ni ska bli tvungna att byta ut hela er DVD samling eller behöva lägga så mycket mer pengar på era filmer. Om ni väljer att investera i en Blu-ray spelare så kommer ni också att göra er TV så mycket mer användarvänlig. Med en Blu-ray spelare så kan ni bland annat sätta i ett USB minne och titta på videos eller bilder därifrån och vissa Blu-ray spelare har också trådlöst internet. Väljer ni att köpa en Blu-ray spelare så behöver ni faktiskt inte välja mellan Blu-ray discs eller DVD skivor utan kan istället vara giriga och ha båda två.

Att köpa in video

Många som trivs med att titta på film gillar också att gå runder i en butik där man kan se de fysiska kopiorna av filmerna. Men idag så blir det allt vanligare att man antingen bestämmer sig för att titta på film snabbt och smidigt på nätet eller att man helt enkelt beställer sina fysiska filmer över nätet. Självklart så kan ni ofta inte få samma känsla genom att gå igenom olika filmer på en nätbutik i jämförelse med en vanlig affär, men att handla era filmer på nätet kommer inte bara spara tid för er utan också nästan alltid pengar.

Om ni vill kunna köpa film till ett så billigt pris som möjligt så är det en bra idé att välja en butik som bara finns på nätet. Dessa butiker som i stort sett bara existrerar i en virtuell verklighet kommer alltid att kunna pressa priserna lite till. De som driver nätbutiker som säljer film slipper alltid betala för stora lokaler som skulle ha varit deras butik eller för den personal som skulle ha jobbat där. Genom att ta bort denna mellanhand så kan nätbutiken spara otroligt mycket pengar och därför så kan de också erbjuda er ett bättre pris på sina filmer.

Om ni bestämmer er för att köpa era filmer på nätet istället för i en traditionell butik så kommer ni också att kunna njuta av ett bredare utbud. Så länge som ni inte bor i en storstad, och även då, så kan det vara väldigt svårt att komma åt mindre kända filmer och indie filmer som ingen förutom ni kommer ihåg. Genom att använda er av ett företag som säljer filmer på nätet så kan ni ofta snabbare än vad ni tror hitta precis den film som ni var ute efter.

Ny teknik

När ni väl har bestämt er för att handla era filmer på nätet så kan ni till exempel använda er av CDON.com som är en del utav en av de ledande e-handelskoncernerna i Norden. På CDON så är det svårt att inte hitta vad ni letar efter då de har ett väldigt brett utbud utav filmer och serier i sin nätbutik. Detta företag har ofta olika kampanjerbjudande och rabatter så var noga med att försöka hitta när just er favoritfilm har ett rabatterat pris. Just nu så kan ni till exempel hitta aktuella filmer som The Expendables 3, Gone Girl, Fury och Boyhood på deras hemsida. Men CDON är så mycket mer än filmer och denna nätbutik säljer bland annat också böcker, skivor, leksaker och elektronikprodukter till sina kunder.

Men är det fortfarande filmer som ni är ute efter så kan ni alltid välja och vraka ibland olika butiker på nätet. Ni kan till exempel välja att köpa era filmer på Ginza.se. Detta företag har funnits på marknaden under nästan 50 år och började som en liten garagebutik som nu har växt fram till ett företag som har runt 30 000 unika besökare på sin hemsida varje dag.