Komma igång med webbutveckling

Webbutveckling är processen att skapa och underhålla webbplatser som körs i en webbläsare. Detta innefattar att skriva uppmärkning och kodning, samt att hantera innehållshanteringssystem.

Karriärer inom webbutveckling är mycket efterfrågade eftersom Internet är en alltmer populär portal för forskning, anslutning, utbildning och underhållning. Och med mer än 4,66 miljarder globala Internetanvändare finns det gott om möjligheter till tillväxt inom branschen.

Hur man kommer igång med webbutveckling

Det första steget i en karriär inom webbutveckling är att lära sig koda. Du kan lära dig grunderna genom självstudier eller genom att delta i ett bootcamp eller en kurs. Många av dessa kurser använder en kombination av handledning och praktisk övning för att lära eleverna färdigheter i webbutveckling, så det är viktigt att ha tydliga mål när du börjar.

Skapa en plan för att utveckla din webbplats

Alla bra webbplatser börjar med en plan. Detta ger dig och ditt team en färdplan för hela webbplatsen. Den kommer att vägleda dina beslut och hjälpa dig att undvika vägspärrar på vägen. En bra designplan ger också ditt team en tydlig bild av hur webbplatsen ska se ut och fungera.

Håll dig uppdaterad om tekniska trender för att hålla dig relevant

Tekniken förändras ständigt, så det är viktigt för blivande webbutvecklare att hålla sig uppdaterade om de senaste trenderna och nyheterna inom området. Detta inkluderar att hålla sig uppdaterad på betrodda tekniska bloggar, läsa böcker om programvaruteknik och gå med i teknikorienterade LinkedIn- eller Facebook-grupper.

Grunderna för utveckling av webbapplikationer

Vwebbapplikationsutveckling är ett paraplybegrepp som beskriver processen att skapa program på klientsidan som visar information för en användare via en webbläsare. Denna typ av programmering kan göras med hjälp av HTML, CSS, JavaScript och olika ramverk.

Den främsta skillnaden mellan en webbplats och en webbapplikation är att en webbplats främst är inriktad på att tillhandahålla information till användarna, medan en webbapplikation är interaktiv. I allmänhet är webbapplikationer mer sofistikerade och erbjuder en högre funktionsnivå än webbplatser.

Utveckling av webbappar är en relativt lätt och enkel process så länge du förstår hur det fungerar. Det är dock inte utan fallgropar. Lyckligtvis finns det ett antal verktyg och tekniker som kan göra processen mer hanterbar och mindre tidskrävande.

Först ska du brainstorma om ett problem som du eller dina kunder regelbundet ställs inför. Detta är ett viktigt steg eftersom det kan ligga till grund för en framgångsrik produktidé.

Nästan, validera din idé genom att undersöka marknaden. Du bör fastställa hur många människor som står inför samma problem som du och hur mycket konkurrens det finns för andra produkter.

Detta skede är också viktigt eftersom det ger dig insikt i vad konsumenterna förväntar sig av sina applikationer och hur de använder dem. Att ha denna information hjälper dig att utveckla din produkt på ett så effektivt sätt som möjligt.

I de flesta fall är det bästa tillvägagångssättet att bygga en prototyp och testa den med potentiella användare. På så sätt kan du samla in feedback på din produkt innan du lanserar den officiellt. Detta kan spara dig mycket pengar i det långa loppet genom att identifiera områden där din produkt behöver förbättras.

Att utveckla en WordPress-plugin eller ett WordPress-tema kräver uppmärksamhet på detaljer

  • WordPress är en flexibel och utbyggbar plattform för att skapa webbplatser.
  • Det är öppen källkod, anpassningsbart och stöds av en global gemenskap av utvecklare.
  • Att tänka på detaljerAtt utveckla en WordPress-plugin eller ett WordPress-tema kräver att man tänker på detaljerna.
  • Detta inkluderar att använda beskrivande namn på klasser, funktioner och variabler.