Viktigt med vardagsmotion

Varför är daglig motion så viktigt för ditt allmänna välbefinnande? Handlar det inte om att få upp din puls och bränna bort kalorier? Det är bra men tänk om du vill vara mer alert och fokuserad på jobbet eller i klassrummet?

Ens  livsstil kretsar kring regelbundet hälsounderhåll – bra mat och träning. Även hälsobringande är meditation, yoga, massage och andra metoder som tillåter en att lugna ner sig och vara lite mer i samklang med sig själv. All träning behöver inte vara något ansträngande, har skitkul med barn genom lek, blanda in maken eller  vänner.

Å andra sidan skulle det vara mycket mer meningsfullt om man bara antog en hälsosam kost och bara skära ner på stressen i  livet. Vi vet alla att regelbunden motion är fördelaktigt men det är också en av de första sakerna vi bör överväga när det gäller att upprätthålla vårt allmänna välbefinnande.

Det betyder inte att skära ner på stress eller ändra vår livsstil helt är inte viktigt. Men när det gäller att leva ett långt och lyckligt liv, daglig praxis verkligen gör skillnad. Jag tror att det viktigaste sättet att få en inblick i vad som gör oss glada är att veta hur vi känner när vi gör det vi älskar mest.

Motion är ett bra sätt att inte bara förbättra din hjärt-och kärlhälsa men det är också ett bra sätt att lindra stress och ångest. Som många av oss redan vet, räkna ut utsläpp endorfiner, som är naturliga smärtstillande medel.

Lägg in extra träning i din vardag

Och om du redan är en vanlig motionär, kan det vara ett enkelt sätt att lägga till mer aktivitet i din dag. Många läkare kommer att rekommendera minst trettio minuter av kardiovaskulär träning om dagen för människor som är överviktiga. Promenader och jogging är idealiska och ju bättre du får på det, desto lättare blir det.

Om du är någon som aldrig har haft problem att gå lite och gå upp för trappor eller uppför en kulle, då kan du driva dig själv ännu längre och ta dessa steg högre. Då kommer du att börja bygga upp din muskelstyrka och du kommer att lära dig att använda din kropp som ett lokomotiv. Alla dessa färdigheter är nödvändiga för att vara en lycklig och frisk person.

Nästa sak du bör göra är att integrera denna dagliga praxis med en grupp eller klass. Kanske du kan frivilligt att gå en promenad med ditt grannskap barn eller barnen i din kyrka eller gemenskap grupp eller ett lokalt idrottslag.

Även om jag inser att vi inte alla kan gå varandra genom ett maraton, är det fortfarande en värdefull läxa och en stor drivkraft. Och även om du måste utöva individuellt, med visst stöd kan verkligen hjälpa dig att arbeta mot målet.

Med daglig praxis, kommer du att börja se fördelarna nästan omedelbart. Du kommer att bli friskare, lyckligare och du vet att du gör en verklig skillnad i ditt liv.

För mer inspiration om träning besök denna sajt.